2006 Program
Hjerk ølejr.
Hygge, humle og håndværk

Tag væk fra byens stress og jag og nyd en ferie i ro og mag.

Sluk for mobiltelefonen, luk computeren ned, lad anlægget blive hjemme, og tag af sted på en unplugged uge i det grønne. En uge med spas, spil og spontanitet. Vand, vildskab og - om vejret vil - varme. Sang, musik og festivitas i den lyse sommernat.

Du kan smede en kniv, støbe et smykke i sølv eller lave konge- og dronningekæder, hvis du har lyst. Er du mere til læder, kan du lave din egen pung, bælte med mere, og du kan karte og spinde, skære i fedtsten, flette i pil eller brænde i mile. Du kan også lave ingenting. Ligge på tømmerflåden og lade døgnets timer flyde sammen, alt imens satellitterne parrer sig på nattehimlen og nat igen bliver til dag.

Du bestemmer selv, hvordan din ferie skal være på Hjerk; det afhænger af dine egne initiativer, ideer og søvnbehov. Her er ingen lejrchef, der planlægger din dag, og underholdningen skaber vi i fællesskab. Solnedgangen over Limfjorden er dagens højdepunkt, og aftenbålet er hele lejrens hjerte. Under stjernerne bliver der ofte sunget og fortalt historier - her opleves fællesskabet, mens børnene falder i søvn under åben himmel.

Området er rigt på sjældne planter og forsteninger, som man kan finde på en vandretur langs fjorden. Stranden er stenet, men vi har en tømmerflåde, som er god at bade fra, og de mindre børn kan lege i soppebassinet på lejrpladsen.

Lejrpladsen har vi indrettet, så vi bruger de muligheder, naturen giver os f.eks. opbevarer vi maden i jordkælderen. Toiletterne er primitive, men har sommerens smukkeste udsigt ud over Limfjorden. Om natten holder vi varmen omkring bålet, til solen igen står op.

De praktiske opgaver løser vi sammen, og uden megen planlægning lykkes det altid af få mad på bordet og få opvasken klaret.

Vil du vide mere om Hjerk, kan du ringe til: Susanne 30917385

PS Hvis Billetnet linket ikke sender dig direkte til billetten for den ønskede uge, så finder du Hjerk ølejrs billetter under spillested "Ølejr-Hjerk" på Billetnets ølejr-hjemmeside.

 

Lejradresse: Hjerk Ø-lejr
  Rævehøjvej
7870 Roslev
Lejrtelefonnummer: 97 57 91 30
Kontaktperson:
Susanne, 30 91 73 85
Deltagerantal: Max 60 personer.
Lejrens egen Hjemmeside: www.hjerk.dk og www.oelejr.dk/hjerk


På Hjerk har også små uger deres egen charme. Derfor gennemfører vi alle uger, uanset deltagerantal.

Har du ikke mulighed for at være på Hjerk en hel uge, er det bedst, at du kommer i den første del af ugen. Så kommer du bedst med i ugens fællesskab.

Transport til lejren:

Med offentlig transport:
Du skal tage til Skive, og derfra tager du rutebil 41 til Hjerk By, ca. 4 km fra lejren.

Det er muligt at gå det sidste stykke vej, men du kan også ringe til lejren, og høre, om der er nogen, der har mulighed for at hente dig. Hvis du giver lidt til benzinen, plejer det ikke at være et problem. Der er ingen telefonboks i Hjerk By, så det er bedst at ringe fra Skive.
Lørdag går den sidste bus fra Skive til Hjerk kl.14.10.


Er du i bil:
Fra Skive kører du mod Nykøbing Mors til frakørslen mod Holstebro. Derefter første vej på højre hånd mod Hjerk. Ca. 1 km efter drejer du til venstre mod V. Hjerk, og fortsætter ca. 5 km, til asfaltvejen stopper. Der drejer du til højre ad grusvejen og fortsætter, indtil du når lejren.

 

HYGGE, HUMLE OG HÅNDVÆRK
På Hjerk har vi samme tema sommeren igennem, ”hygge, humle og håndværk”. Al håndværk er baseret på gode gamle håndværkstraditioner. Værktøj og materialer er at finde på lejren. I år har vi valgt ikke at have igangsættere. Til gengæld vil der være to regnskabsførere. Den ene tager sig af kostregnskabet, og den anden er ansvarlig for værktøj og materialer i nørkleteltet. Kom glad og frisk til en uge under åben himmel og husk endelig musikinstrumenterne.



Forlejr
Uge 25 (17/6-24/6)

Lejren rejser ikke sig selv, så kom og vær med til at stille telte op og gøre lejren klar. Der er også tid til at slappe af og have det rart. Ugen er gratis, og du får rejsen betalt.

Tilmelding: Susanne 30 91 73 85

Håndværk
Uge 26 (24/6-1/7)





Håndværk
Uge 27 (1/7-8/7)

 


Håndværk
Uge 28 (8/7-15/7)

 

Håndværk
Uge 29 (15/7-22/7)

 

Håndværk
Uge 30 (22/7-29/7)

 

Håndværk
Uge 31 (29/7 - 5/8)

Lejr for familier med børn med adhd og autisme spektrum.



Efterlejr
Uge 33 (12/8 -19/8)

Forhåbentlig lægger lejren ikke sig selv ned, så du kan ligesom på forlejren tage med på en gratis uge for at pakke alting sammen.

Tilmelding: Susanne 30 91 73 85

 

 

Danmarks små oaser 2006